Gespot: fixies


Ook in Utrecht zie je ze steeds meer: fixies. Een tijdje geleden las ik een artikel in een tijdschrift dat ging over het oprukken van de fixie. Een fixie of ‘fixed bike’ is eigenlijk een gestripte racefiets zoals die wordt gebruikt bij het baanwielrennen. Dit is een fiets zonder rem waarbij het achterwiel gelijk draait met de trappers. Je kunt er dus ook mee achteruit rijden. Remmen gebeurt derhalve door simpelweg tegendruk te geven.

Als je iets niet kent zie je het niet, maar als je het eenmaal hebt ontdekt zie je het overal. Toen ik begon met autorijlessen zag ik opeens overal leswagens scheuren. Nu zie ik steeds meer fixies. De fietsen op de foto stonden nochalant tegen een gevel geparkeerd in het centrum van Utrecht.

In het artikel kwamen eigenaren van de fixies aan het woord die hun fiets helemaal zelf in elkaar zetten. Er zijn ook in Nederland speciale fietswinkels waar je de onderdelen kunt aanschaffen.

Er zijn natuurlijk een hoop filmpjes te vinden. http://www.youtube.com/watch?v=sWXMRArZEPo

Check de fixie

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Omstreken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s