Blauwe schaapjes drijven op zondag middag


Winkelcentrum Overvecht is op zondag rond het middaguur een desolate plek. Er wonen wel wat mensen boven het winkelcentrum maar er is vrij weinig bedrijvigheid. Dit staat natuurlijk in schril contrast met wat je er normaal gesproken, zeg een zaterdag middag, aantreft. Een hoop dolend blik op zoek naar een plaats om tot rust te komen. Inkopen doen voor de rest van de week.

Terug naar de zondag middag. Lege parkeerplaatsen met hier en daar een auto waar de eigenaar even onder de motorkap kijkt. Verder hoor je er de wind blazen en zie je her en der lege flessen staan. Wat opvalt is dat er overal verspreid over de enorme parkeerplaats verlaten winkelwagens staan. Blauwe schaapjes op de vlakte. Zij zijn verwijderd van de kudde en wachten totdat de herder en zijn hond de schaapjes terugdrijven naar de kudde. Elke zondag weer en misschien door weeks ook wel.

Omdat de meeste karretjes geen munstuk meer hebben laten mensen het karretje bij de auto staan. Geen geld haalt de prikkel weg om een karretje terug te brengen naar de plek waar hij hoort. Soms zie je meerdere karretjes achter elkaar staan. Dit betekent dat het geld er uit is maar de desbetreffende persoon te lui was om de kar weg te brengen. Gevolg zie je op de foto’s.

Dat er geen muntstukken meer in de karretjes zitten heb ik aan den lijve ondervonden. Op een andere zondag reed ik er langs en vielen de karretjes me op. Ik rekende mezelf al rijk. Een beetje duwen en je hebt vijf euro in de pocket. Maar helaas.

Deze diashow vereist JavaScript.

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s