Eindelijk, een bakfiets in Overvecht


De bakfiets is hip. Zo veel was al duidelijk. Ook in Utrecht zie je steeds meer van dit soort fietsen rijden. Een zwoegende pappa of mamma met in de bak het kroost. Ik zou persoonlijk niet dood gevonden willen worden met een bakfiets. Maar dit natuurlijk geheel ter zijde.

De bakfiets kende zijn oorsprong in Amsterdam. Waar je de fietsenfabriek hebt de opkwam, failliet ging en nu is doorgestart. Van daaruit breidt het fenomeen zich als een olievlek uit over het land. In Utrecht rijden ze al een tijdje rond. Eerst worden de welgestelde wijken veroverd waar de hippe tweeverdieners er een aanschaffen. En als de buurman er eentje heeft… Nu reed ik naar winkelcentrum Overvecht en tot mijn verbazing zag ik daar zo maar twee exemplaren staan. Ik kan niet met zekerheid zeggen of de eigenaar ook daadwerkelijk uit Overvecht komt. Mijn geld zou ik eerder inzetten op een inwoner van Tuinwijk die even onder het spoor door is gefietst voor de boodschapjes. Helaas zag ik de eingenaar niet. Het nieuwe voornemen is namelijk om nog meer aan ‘impuls bloggen’ te gaan doen. Vaak zie ik namelijk iets op straat waarvan ik denk dat het een leuk onderwerp is voor Dorpspomp Overvecht. Dan moet ik remmen en aan de slag. Dit heb ik nu een paar maal gehad. Eens kijken of het lukt. Gewoon erop af. Een paar vragen en een foto’tje en klaar is Kees. Een klein voorbeeld: op straat zag ik een postbode van TNT met naast haar een hond met TNT dekje. Dat is sowieso een leuke foto en wellicht levert het een leuk gesprek op en dus een leuk stukje. Bijkomstigheid kan zijn dat het blog goede mond-tot-mond reclame krijgt.

Hieronder nog de bakfietsen.

En op zondag liep ik prompt tegen dit fraaie exemplaar aan, met dakje. Was helemaal niet nodig want het was prachtig heerlijk weer.

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s