Tijd voor een bokbier(fest)


Zutphen maakt zich gereed voor het bokbierfestival. De marktkooplui zijn vriendelijk verzocht om op deze zonnige zaterdag elders hun waar aan te bieden zodat de brouwers de Groen- en Houtmarkt omtoveren in een grote kroeg.

Vrijdagavond liep ik ook al door de stad en toen zag ik al de openbare toiletten al klaar staan.

Bockbier eindigt in een openbaar toiler

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit op deze happening geweest ben. Ik heb begrepen dat Zutphen 125.000 dorstige bezoekers hoopt te verwelkomen. Dat is niet misselijk. Voor al die mensen die er zondag het glas zullen heffen: proost!

Op het bier blog wordt in ieder geval druk gesproken over het aanstaande evenement.

Bierrrr

Wat ik mij afvraag is wat de juiste spelling is. In eerste instantie dacht ik bockbier, maar in Zutphen schrijven ze het als bokbier. Dat is opmerkelijk te meer omdat Van Dale het heeft over bockbier. Dit is zwaar, donker bier van de eerste gerstoogst.

Ongeduldige en dorstige bezoekers speuren naar het bier

Op wikipedia kun je lezen dat bockbier van oorsprong Duits is en dat je het daarom op twee manieren kunt spellen. Enfin, genoeg over de spelling. Drinken die herfstbok en in het voorjaar de lentebok.

klaar om te tappen

Prachtige herfstdag in Zutphen

Achterhoekse Zuupkeet

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Buiten Utrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s