kom van dat dak af


Kom van dat dak af. Daar moet ik aan denken als ik onderstaande foto bekijk. 

Kom van dat dak af zingt Peter Koelewijn

Kom van dat dak is natuurlijk ook de titel van misschien wel de grootste hit van de inmiddels  bejaarde rocker Peter Koelewijn. Daar moest ik dus ook aan denken. Maar terug naar de foto die ik gisteren nam. Wat je ziet als je goed kijkt zijn mannetjes op het dak van de flat aan de Tannhauserdreef in Overvecht. Zij zijn al enkele dagen bezig met het plaatsen van wat twee antennes lijken. Ik vraag mij af waar deze antennes toe dienen? Zou het zijn om het leven van klanten van T-Mobile te verlichten? Immers, mensen met een iPhone hebben het zwaar. Of is het van een piratenzender die de hits van Peter Koelewijn wil afstoffen? 

Hier nog even de volledige tekst van het nummer om te oefenen. Die heb ik overgenomen van de site songteksten.nl.

He, he, hee

[Refr.]
Kom van dat dak af
‘k Waarschuw niet meer
Neeneeneeneeneenee, van dat dak af
‘k Waarschuw niet meer
Kom van dat dak af
Dat was de laatste keer

Janne Jansen z’n vrouw dat was een koorddanseres.
bij gebrek aan het touw dan klom ze op het bordes.
Het eten werd koud en Janne Jansen werd heet,
en in de straat weerklonk zijn kreet.

[Refr.]
Kom nou van dat dak af,
‘k waarschuw niet meer.
Neeneeneeneeneenee, van dat dak af
‘k Waarschuw niet meer
Kom van dat dak af
Dat was de laatste keer

Janne Jansen werd kwaad,
en zei aan is de boot.
Kom van dat dak af,
of je gaat in de goot.
Maar zijn vrouw schrok zich wild,
en was ten einde raad.
Weerklonk het in de straat!

[Refr.]
Kom van dat dak af
‘k Waarschuw niet meer
Neeneeneeneeneenee, van dat dak af
‘k Waarschuw niet meer
Kom van dat dak af
Dat was de laatste keer
Yeah!!!

Janne Jansen z’n vrouw dat was een koorddanseres.
bij gebrek aan het touw dan klom ze op het bordes.
Het eten werd koud en Janne Jansen werd heet,
en in de straat weerklonk zijn kreet.

[Refr.]
Kom van dat dak af
‘k Waarschuw niet meer
Neeneeneeneeneenee, van dat dak af
‘k Waarschuw niet meer
Kom van dat dak af
Dit was de laatste keer

Yeah.
Van dat dak af, ohhho.
Van dat dak af
Van dat dak af
Hé, kom van dat dak af
van dat dak af
Waarschuw niet meer!
KOM ERAF!!!!

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op kom van dat dak af

 1. Matthijs zegt:

  Het is inderdaad een UMTS-mast van T-mobile.

  Er zit wel weer een heel verhaal achter:
  Enige maanden geleden kregen alle bewoners een brief over het voornemen de mast te plaatsen. 
  Er zou een peiling worden gehouden onder de bewoners, als de meerderheid tegen zou zijn zou de mast er niet komen. Deze peiling werd uitgevoerd door accountancybedrijf KPMG (dus dan weet je wel dat er pietjes precies op zijn gezet) dmv formulieren die je gratis kon terugsturen. Op de formulieren stond duidelijk vermeld dat je alleen het originele, gewaarmerkte formulier kon gebruiken.

  Eigenlijk was er vrijwel geen reden als bewoner om vóór te zijn. Aan de aanwezigheid van zo’n mast worden door allerlei mensen gezondheidsrisico’s toegewezen (die dan door anderen weer ontkend worden). Het geld dat T-mobile ervoor betaalt gaat intussen linea recta naar de winst van de verhuurder, niets ervan vloeit naar de bewoners in de vorm van huurverlaging oid.
  Sowieso heeft de verhuurder zich weinig sociaal opgesteld, zo is de communicatie uitsluitend via T-mobile en KPMG gegaan, partijen waarmee je als huurder eigenlijk niets te maken had…

  Blijkbaar vonden veel bewoners het echter niet belangrijk genoeg, want een week voor sluiting van de peiling was volgens mij nog geen 20% van de formulieren ingestuurd, vrijwel zeker niet genoeg om de mast tegen te houden.

  Het altijd betrokken bestuur van de bewonersvereniging vond dit duidelijk niet wenselijk, en is toen begonnen met een tegencampagne. Men is alle deuren van de flat langsgegaan om mensen alsnog een formulier te laten invullen, vergezeld door een betoog om tegen te stemmen. Dit had duidelijk effect, alsnog heeft een groot deel van de bewoners gestemd, waarschijnlijk merendeels tegen.

  Hierbij gebruikte de bewonersvereniging echter zelfgemaakte kopieën van de stemformulieren, waarbij ik me al direct afvroeg of dat nu een goed idee was. 
  Het resultaat kwam na een paar weken van KPMG, en was zoiets:
  1 stem voor
  10 tegen
  90 ongeldig
  Gevolg: de mast staat er inmiddels.

  Er kan dus worden geconstateerd dat de bewonersvereniging een cruciale en betreurenswaardige fout heeft gemaakt. Alle moeite is voor niets geweest. 
  Sterker nog: waarschijnlijk hebben ze de komst van de mast in de praktijk geholpen. Die 90 ongeldige stemmen waren zeker vrijwel allemaal tegen. Als men niet met ongeldige formulieren langs de deuren was gegaan had wellicht een deel van deze mensen nog een _geldige_ tegenstem uitgebracht.
  Vanzelfsprekend is het bestuur zeer gefrustreerd, en heeft het nadien nog geprobeerd de mast tegen te houden. Zonder resultaat, want alles was tenslotte volgens de regels gegaan…

  Opvallend is wederom hoe kil de verhuurder (De Elf Provincien) zich heeft opgesteld. Ongeldig of niet, elk mens ziet gelijk aan de uitslag dat de huurders en masse tegen zijn. De verhuurder heeft daaraan duidelijk geen boodschap gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s