Ondernemend Overvecht


In Overvecht wonen ongeveer 30.000 mensen en van hen blijken bijna 1.000 personen ondernemer dan wel zzp’er te zijn. Dat betekent dat er bijvoorbeeld percentueel gezien meer ondernemers in deze wijk wonen dan in ‘soortgelijke’ wijken als Zuilen en Kanaleneiland. Nooit geweten dat dit zo is.

Het is toevallig dat ik zelf sinds korte tijd als zzp’er aan de slag ben. Ik werk veel vanuit huis en ik denk dat meer mensen behoefte hebben om andere ondernemers en zzp’ers te ontmoeten. Deze veronderstelling werd dus gisteren bevestigd toen ik in horecagelegenheid Neven naar de netwerkborrel voor ondernemers in Overvecht ging. Ze waren er niet alle 1000, maar toch. De bijeenkomst was georganiseerd door de Denktank Sociale Cohesie Overvecht in samenwerking met een aantal andere partijen.

Zo ontdekte ik dat er onderzoek wordt gedaan naar de groep ondernemers in Overvecht in opdracht van het wijkbureau. Er zijn dus allerlei initiatieven aan het ontstaan om ondernemers met elkaar in contact te laten komen. Ook wordt een poging gedaan om allerlei culturele activiteiten te ontplooien, onder andere in de avonduren in cafe Neven. Je kunt denken aan lezingen, debatten, literatuur en dat soort zaken. Dat is broodnodig omdat er in Overvecht niets is als je in de avonduren ergens heen wilt.

Tot slot begreep ik van de nodige bobo’s die er rondliepen dat de watertoren, waar mijn eerste blog over ging, in hergebruik wordt genomen. Wellicht dat ze daar een soort van flexkantoor/vergaderruimte in gemaakt kan worden met een hippe koffiebar.

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Ondernemend Overvecht

  1. Pingback: Ondernemend Overvecht | Eetcafé NEVEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s