De week van Overvecht


De wijk haalde deze week een aantal maal het landelijke nieuws. De Dorpspomp zet het nog eens op een rij.

Zwembad De Kwakel in Overvecht is opnieuw gesloten en nu voor een aantal maanden. In de afgelopen tijd is het bad al eerder (gedeeltelijk) dicht geweest nadat bezoekers jeuk kregen. Totdat is uitgevonden waarom de zwemmers last van jeuk krijgen blijft het bad dicht. Dat er inkomsten misgelopen worden is duidelijk. Een andere legitieme vraag is waar de zwemliefhebbers heen moeten? Op dit kaartje kun je zien waar je terecht kunt in Utrecht. Het verbaast mij eigenlijk dat er zo weinig zwembaden zijn.

Ook kun je terecht in zwembad Blauwkapel in Groenekan. Voor sommige zwemmers zal dit het dichtstbijzijnde alternatief zijn.

Zwembad De Kwakel in Overvecht blijft voorlopig dicht

 

De foto komt van de site van het AD.

 

 

 

Criminele Belg

Ander nieuws was dat een voortvluchtige en zeer gevaarlijke pedofiele Belg die al jaren in Overvecht bleek te wonen nu is opgepakt. Thierry de B. wordt in België gezocht voor twee overvallen en seksueel misbruik van een minderjarige. Hij heeft nog 23 jaar brommen tegoed in zijn geboorteland. Na een proefverlof keerde de Belg niet terug en de Belgische politie verzuimde een internationaal opsporingsbevel uit te vaardigen. Zo kon het dat de Belg sinds 2006 aan de Saigondreef in Overvecht resideerde met zijn nieuwe vriendin en kindje.

Hieronder een opmerkelijke foto van De B, die Chinese tekens op zijn rug heeft getatoeëerd. RTV Utrecht haalde de foto van een sociale netwerksite en zocht uit wat er stond. Het bleek de naam van zijn vrienden, fonetisch uitgesproken in Chinese tekens. Ik dacht zelf even dat het iets te doen had met Japanse maffia of dat hij is aangesloten bij een groep criminelen (doodseskader) die als kenmerk hebben dat ze een reeks Oosterse tekens op hun rug hebben staan. Maar dit is niet zo.

Voortvluchtige crimineel van zijn bed gelicht in Overvecht

 

 

 

De De foto komt van de site van RTV Utrecht.

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s