Gezichtsbepalend gebouw voor Overvecht


Het kantoorgebouw aan de Tiberdreef is redelijk gezichtsbepalend voor de omgeving rondom station Overvecht. Vakbond CNV is een van de hurende partijen. Het hoofdkantoor zit er. Vroeger, dat wil zeggen ergens halverwege het vorige decennium, stond het gebouw grotendeels leeg. Er zaten anti-kraak figuren en het zag er heerlijk shabby uit. Vandaag kreeg ik via google alerts door dat de christelijke vakbond CNV zijn contract heeft verlengd en er dus voorlopig blijft resideren.

Laatst sprak ik iemand die in dat gebouw werkzaam is. Ik bedacht me dat het interessant zou zijn te weten te komen of de voorzitter van het CNV er ook een bureau heeft staan? Of zouden ze bij het CNV ook aan het nieuwe werken doen en heeft niemand meer een eigen stoel. Ik verzuimde de vraag te stellen omdat ik niet op de naam van de voorzitter kon komen. Doekle Terpstra was het niet en Rene Paas ook niet. Zijn voornaam begint met Jaap. Maar nee, ik kwam er niet op. Nu is het een eitje, met dank aan het internet. Juist. Lag het al op het puntje van je tong? Jaap Smit. Nou dan hebben we gelijk alle voorzitters van de CNV vakcentrale vanaf 1999 tot heden op een rij. Terpstra, Paas en Smit. CDA-bobo’s.

Lees hier een artikel voorafgaande aan de benoeming van Smit.

Gezichtsbepalend gebouw

De foto komt van deze site. Zij hebben de renovatie voor hun rekening genomen.

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s