Graffiti door heel Utrecht


In deze wereld heb je mensen die graffiti ’s maken en mensen die ze weer verwijderen. De laatsten zijn meestal schoonmakers die in opdracht openbare ruimtes weer toonbaar moeten maken. De Nieuwe Utrechter (DNU) roept lezers op om de afbeeldingen van een bepaalde graffiti-artiest te fotograferen en op te sturen. Het is net als met lesauto ’s: als je er eenmaal op let dan zie je ze overal. DNU heeft ze Kabouter en Erwtje afbeeldingen genoemd.

Deze staat tegen het spoorviaduct naast het Vader Rijn College

De meeste graffiti stel niet zo veel voor. Veelal zijn dit tags, een soort uitvergrote handtekeningen van deze of gene. Ik weet nog wel van vroeger dat taggen hip in bepaalde subculturen onder jongeren. Juist ja, de hip-hoppers en de skaters. Eerst moest er een bijnaam worden verzonnen. Vervolgens ontwierp je een handtekening en kocht dan een grote stift. De kunst is om op prominente en zichtbare plaatsen je tag te zetten.

Zoals je ziet is taggen erg populair, zelfs president Obama heeft er eentje.

In de buurt van mijn huis had ik al een aantal van de Kabouter en Erwtje graffiti ’s zien staan. Ook zag ik een graffiti die mij ergens deed denken aan de beroemde Britse straatartiest Banksy.

Dit is een van de muurschilderingen van Banksy

Dit is de graffiti in de buurt die volgens mij is geïnspireerd op Banksy

Hij is een geëngageerde graffitispuiter zou je kunnen zeggen. In zijn graffiti’ s die een zeer kenmerkende stijl hebben is hij kritisch ten opzichte van de consumptiemaatschappij en de autoriteiten. Wie er precies achter deze Banksy schuilt is onduidelijk. Hij maakte recent de film Exit Through the Gift Shop.

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht, Utrecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Graffiti door heel Utrecht

  1. KBTR zegt:

    Hoi Simon,

    Leuk stuk! Het is goed om te zien dat je een positieve lading mee geeft aan de graffiti art. Op deze manier krijgen we het misschien voor elkaar dat mensen het minder als vandalisme zien en er waardering voor krijgen. Het straatbeeld is immers stukken minder saai.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s