Bibliotheek Utrecht


Een oudere man heeft zijn donkerblauwe jack nog aan. Hij leest een krant in de openbare bibliotheek in het centrum van Utrecht. Voorovergebogen zit hij aan een tafel in de grote zaal van de bibliotheek. Het is er rustig zoals de man kalmpjes de krant leest. Het is een Franse krant, Le Monde. De man gebruikt een loep om te kunnen lezen wat er staat. Voor de vette kop over Egypte heeft hij de loep niet nodig. Zou hij zijn leesbril vergeten zijn? Of werkt een loep beter? De lettertjes blijven klein.

Een liefhebber van kranten kan zijn lol op in de bibliotheek

De man legt de krant neer en haalt een zakdoek uit zijn zak. Hij snuit zijn neus en kijkt naar rechts. Naast hem aan de tafel zit een man met een ski-jack met grote bontkraag. Hij heeft een krant voor zich liggen en daarnaast ligt nog een krant te wachten. Het zijn beide Italiaanse titels.

Er komt een man voorbij lopen die het postuur van de Kerstman heeft. Hij heeft ook een grote baard en draagt bretels. In zijn hand heeft hij de Volkskrant en het AD/Utrechts Nieuwsblad. Hij neemt plaats op een stoel bij het raam en verdwijnt diep in zijn krant.

De man met de bontkraag staat op om zich uit te rekken en brengt daarna de kranten terug naar het rek. Daar ligt een zeer uitgebreid aanbod aan kranten. Het is een waar Walhalla voor de krantenliefhebber. Naast alle Nederlandse kranten kun je er Britse, Franse, Duitse, Italiaanse en Amerikaanse couranten lezen.

Aan een tafel verderop zitten studenten te werken. Twee meiden en een jongen. De jongen zit te tikken achter zijn laptop. Het ene meisje leest hem voor en het andere meisje zit op Facebook. Ze kijkt naar foto’ s van haar vrienden. Vanachter een boekenplank hoor je een Amerikaan zachtjes praten. Hij zegt iets over een e-mail account. De drie studenten hebben een fles cola meegebracht. Die staat onder de tafel naast een bruine tas waar een zak chips uit steekt. Zou dit zijn voor als ze pauze nemen?

Een vrouw met een blonde paardenstaart en een grote rode rugzak kijkt de zaal rond op zoek naar plaatsje. In haar hand heeft ze een koffie verkeerd op een groen schoteltje. Ze strijkt neer en kijkt rustig rond. Dan haalt ze haar laptop uit haar rugzak en een flesje water.

De bibliotheek is een oase van rust. Er ligt genoeg te lezen voor een mensenleven. Je kunt er koffie krijgen en er is ruimte om te werken. Er is zelfs de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van het internet als de krant naar jou gading onverhoopt niet in het rek mocht staan.

Kortom, een ideale plek voor een op drift geraakte freelance journalist die het thuiswerken beu is.

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Utrecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s