Crisis bij de Griek


Een tijdje geleden zag ik een aflevering van het tv-programma Tegenlicht. De uitzending had als titel, 2011: het jaar dat de euro valt.  Kees Vendrik, ex-Kamerlid van GroenLinks en financieel specialist, schetst een scenario waarin Europa na een licht herstel na de crisis van 2007/2008 wederom hard onderuit gaat. Vendrik begint zijn verhaal bij Griekenland dat zijn schuldenlast niet meer kan dragen en moet aankloppen bij de EU en het IMF om een bankroet af te wenden. Griekenland wordt in eerste instantie gered en er worden draconische maatregelen genomen door de regering om de schuld te saneren en het overheidsbudget op orde te brengen. Maar dan komt de Griekse bevolking in opstand. De rest van Europa, lees de welvarende noordelijke lidstaten, balen van de Grieken en boycotten Griekse producten. Dus geen Griekse olijven, feta yogurt meer in de supermarkt. Wat er met de vele Griekse eettentjes gebeurt die ons land rijks is wordt niet behandeld.

Gisteren fietste ik langs de Griek naast de Dom. Sirtaki. Mijn oog viel op een bord dat buiten stond om de tent aan te prijzen. Of hij de aflevering van Tegenlicht heeft gezien weet ik niet.

Inspelen op de actualiteit

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Utrecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s