Shoppen


‘Deze is wel echt duur ook al krijg je 50 procent korting.’ Een voluptueuze vrouw van achter in de twintig, korte blonde haren, bruine laarsjes, trekt geroutineerd een bloemetjes topje uit het rek. ‘Ja 50 euro is nog altijd veel geld. 100 euro was echt be-la-che-lijk,’ schiet haar eveneens volle vriendin haar ter hulp.

Vrouwen houden er van om er leuk uit te zien. Het is dus zaak om de juiste kleren in de garderobe te hebben. In de Esprit-zaak aan de Oude Gracht klinkt op een verloren zaterdag middag Celine Dion uit de speakers. Voornamelijk vrouwen in de leeftijd van 30 tot 50 neuzen tussen voorjaarscollectie. Een enkele man volgt met een sukkeldrafje, op een anderhalve meter afstand zijn vrouw of vriendin.

Bij de pashokjes staat een kek geklede jonge vrouw met een fris kapsel. Zij heeft een oortje in. De dame achter de kassa heeft ook een oortje en zo kunnen ze contact houden. De vrouwen in de pashokjes krijgen gevraagd en ongevraagd advies over de kleding van de jonge vrouw met het oortje. Uiteraard is alle kleding die zij draagt van Esprit. Haar outfit is overigens leuker dan wat er in de schappen hangt. Dat oogt nogal flets. Het laat zich het best omschrijven als degelijke kleren. Voor als je op zeker speelt en weinig fantasie hebt. Een beetje saai misschien wel.

Een kale man neuriet mee met Celine Dion terwijl hij met een goedkeurende blik de kleding in de rekken inspecteert. Hij wacht op zijn vrouw die in het pashokje is verdwenen. Zou hij het naar zijn zin hebben of heeft hij zich in zijn lot geschikt? Op een stoel naast hem zit een nog een man. Hij zit voorovergebogen en oogt ietwat somber. In zijn hand bungelen een trits plastic tasjes. De buit van vandaag en waarschijnlijk de reden dat hij het even niet meer ziet zitten.

‘Ik zou eerder een maat te klein nemen dan te groot. Anders zakt-ie af als je loopt,’ zegt een dochter tegen haar moeder. Terwijl ze dit zegt wijst ze naar haar billen. De moeder en dochter lijken als twee druppels water op elkaar. De jonge dame met het oortje knikt instemmend. De moeder heeft een bruine legging aan met daarboven een marine truitje. De hele winkel hangt vol met marine kleding. In haar hand heeft ze nog een legging en ze kijkt enigszins moeilijk in de spiegel.

Bij de kassa krijgen de vrouwen hun tasje met daarin hun nieuwe aanwinst, de bon en een coupon van tien euro. ‘Die moet je wel binnen een maand uitgeven,’ zegt de cassière er met een ernstig gezicht bij. De man met de tasjes in zijn kijkt beteuterd. Hij ziet de bui al hangen: volgende week zaterdag weer shoppen.

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Utrecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s