Vrijdagmiddag drukte


Het is weer vrijdagmiddag. Hoe ik dat weet? Een kalender? Telefoon misschien? Ja, dat is makkelijk. Maar dat bedoel ik niet. Normaal gesproken staan er haast geen auto’s geparkeerd aan de straat waar ik woon. Op vrijdag wel. Dan staat de straat vol. Elke vrijdag, begin van de middag.

De auto’s worden neergezet door moskeegangers. Op hemelsbreed 300 meter staat de Omar el Faroeq moskee. Dit gebouw is eind jaren 50, begin jaren 60 van de vorige eeuw neergezet toen de rest van Overvecht ook uit de grond gestampt werd. Het was dus ooit een kerk voor christenen, maar op een gegeven moment hadden die geen zin meer om elke zondag samen te komen voor de preek, gezang en bidden. In plaats van de boel af te breken doet het gebouw nu dienst als moskee.

De nieuwe bewoners komen dus trouw elke vrijdag naar de Winterboeidreef om te bidden. Het is er dan ook een drukte van jawelste in de buurt. Mensen komen met hun auto en zoeken een plekje met als gevolg dat er in een straal van 300 meter geen parkeerplaats meer te vinden is. Het gaat zo goed met de moskee dat deze aan het uitbreiden is. De bouw is al een flinke tijd bezig en lag lange tijd stil. Waar dit aan ligt? Misschien aan het feit dat er niet genoeg donaties waren?

Allerlei verschillende figuren komen naar de moskee. Sommige mannen dragen gewaden en hebben lange baarden. Andere mannen dragen gewoon een spijkerbroek en een leren jack. De meeste vrouwen dragen een sluier. Ik ben benieuwd welke stroming het is. Maar daar weet ik het antwoord niet op. Net zo min als dat ik weet wat voor christenen er in de kerk zaten vroeger. Protestanten? Gereformeerden? Hervormden? Katholieken? Wie het weet mag het zeggen.

Als de moskee uit is dan kopen de mensen een brood bij de bakker aan de overkant en keren ze terug naar huis. Dan kun je auto weer parkeren.

 

 

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Vrijdagmiddag drukte

  1. Pingback: Journalisten belaagd in Overvecht | Dorpspomp Overvecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s