Een lampje om het gezellig te maken


Sinds een tijd staat een aantal flats aan de Maria van Hongarijedreef en de Maria Theresiadreef leeg. Ze wachten rustig totdat de beul zijn executie zal voltrekken. Een sloopkogel zal de flats met de grond gelijk maken. Dan verrijzen er nieuwe appartementen en huizen. Zowel koop als huur en een gedeelte wordt autovrij, zo meldt het plan van de gemeente.

Maar voorlopig staan de lege woonblokken nog overeind. Omdat ze dichtgemaakt zijn met metalen platen ziet het er naargeestig uit. Zeker als het donker is. De bewoners zijn vertrokken dus is het er donker zodra de zon onder is. Aan de zijde waar het hoofdkantoor van het CNV staat zijn rode, witte en blauwe lampjes geplaatst achter de ramen van de lege flats. Deze gaan aan zodra het donker is. Ziet er grappig uit. Maar waarom is het alleen aan deze zijde gedaan? Aan de overige drie zijden van het blok ziet er nog steeds donker uit.

Een ding weet ik in ieder geval zeker. De flats zijn onbewoonbaar, ze worden gesloopt en dus woont er echt niemand. In bepaalde Chinese steden staan flats ook leeg. Hele blokken staan s’ nachts in het donker. Soms brandt er in een van de flats een lamp en de rest zijn spookflats. Deze zijn van speculanten die de prijzen opdrijven. Onlangs zag ik een aflevering van Tegenlicht over dit onderwerp, de Chinese bubbel. Een taxichauffeur had er zijn hobby van gemaakt om de leegstaande appartementen te fotograferen. Hier in Overvecht wachten de lege flats op de sloophamer en in China wachten ze op bewoning.

Lampjes voor het raam

Meer lampjes

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s