Journalisten belaagd in Overvecht


Maandagochtend in Overvecht, het is rustig voor de Omar Al Farouk moskee. Op de bankjes voor het gebedshuis zitten mannen te keuvelen. Aan de overzijde doen mensen hun boodschappen bij de slager en de bakker. Deze ogenschijnlijke rust, een vertrouwd beeld voor iedereen die er met regelmaat langs komt, werd verstoord nadat een cameraploeg van Multiculturele Televisie Nederland (MTNL) arriveerde om moskeebezoekers te interviewen.

Dit werd niet op prijs gesteld en de twee journalisten werden belaagd door omstanders waarbij geschopt en gespuugd is. Ook werd op de apparatuur ingehakt. Dat heeft coördinator Abdellah Dami van MTNL laten weten op de site van De Pers. Ook de Volkskrant schreef er vandaag over.

Journalisten belaagd in Overvecht

De journalisten wilden een item maken naar aanleiding van een bericht dat vorige week in de Volkskrant stond. Daarin viel te lezen dat de moskee in de wijk Overvecht geld ontvangt van het Libische regime. Het bestuur van de moskee wilde geen reactie geven en daarom togen de journalisten naar Overvecht om reacties te halen bij moskeebezoekers.

Moskeebestuurder Abdelmajid Khairoun liet weten dat het bestuur van de moskee agressie en geweld tegen journalisten volstrekt onaanvaardbaar acht. Het bestuur van de Omar al Farouk moskee zegt eveneens te benadrukken dat het incident buiten de moskee plaatsvond rond de klok van twaalf, een half uur voordat de deuren voor het middaggebed van 14.00 uur opengaan.

De verslaggevers zijn volgens het bestuur gestuit op mensen die bezwaar maakten om op straat gefilmd te worden en dit op een onaanvaardbare wijze hebben geuit. Lees hier het hele artikel op de site van De Pers.

MTNL heeft maandag aangifte gedaan. Zaterdag wordt het item uitgezonden.

Bron van de foto vind je hier.

Lees ook:

 

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s