Vrolijk Pasen


Het is rond een uur of tien op een doordeweekse dag als de deurbel gaat. Wie kan dat nu zijn?, vraag ik mij af terwijl ik naar de voordeur loop. Het antwoord is snel gegeven. Je herkent ze immers gelijk als je ze ziet. Jehova’s getuigen. Een ouwelijk uitziende vrouw met een halve bochel in een lange regenjas is de beller. Ze glimlacht vriendelijk als ze me haar folder aanbiedt. Een kerkdienst met Pasen om Jezus Christus te herdenken. Oh ja, en in mei is nog viering, haast ze zich te zeggen. Ik bedenk me wat ik ga roepen als ze me prompt wil bekeren, maar de rest van de propaganda blijft me bespaard. Ze gaat de buurman lastig vallen.

Helaas heb ik de folder direct weggegooid zodat ik hem hier niet kan laten zien. Eigenlijk had ik de folder natuurlijk moeten weigeren want ik wist dat ik hem weg ging gooien. Maar nu liet ik de vrouw in de waan en loop ik het risico dat ze nog een keer aan deur komt. Volgende keer weer hard zijn voor mezelf en gewoon weigeren die folder. Overigens zijn die folders en boekjes (De Wachttoren) altijd hetzelfde. Er stond iets op in de trant van Jezus neemt de zonde der wereld weg. Met natuurlijk een mooie afbeelding van Jezus. En de vragen die moeten triggeren: hoe doet Jezus dat toch? En, wat kan hij voor u betekenen. Dat leer je allemaal op de bijeenkomst. Schitterend. De afbeelding zag er ongeveer als volgt uit, maar dan zonder het opgeheven vingertje.

Waarom toch altijd een blanke man met baard en sandalen?

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht, Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Vrolijk Pasen

  1. erika zegt:

    Waarom zou je spotten met Iemand waar je niet in geloof?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s