Zzp’ers zonder werk


Op de site van de Kamer van Koophandel (KvK) staan vaak berichtjes voor de pers, bedoelt om het nieuws te halen. Een van die berichten haalt vandaag het nieuws, in ieder geval op de Dorpspomp. Lees hier het hele bericht van KvK.

Uit onderzoek onder het ondernemerspanel van de KvK blijkt dat zzp’ers in 2010 gemiddeld de helft (54 procent) van hun beschikbare tijd declarabel besteed. Ofwel, meer dan de helft zat thuis niets te doen. In het bericht valt te lezen dat dit met name in de informatie- en communicatiebranche het geval (54 procent) was.

Laat dit nu net mijn tak van sport zijn. Ik ben in 2010 begonnen als freelance journalist en ik kwam toen om in de opdrachten. Voor mij is 2011 juist een lastig jaar geweest tot nu toe met een langzame start. Dus als iemand nog een tip voor een klus heeft dan hoor ik het graag.

Ik heb wel gemerkt dat er een hoop freelance journalisten en tekstschrijvers zijn in Nederland. Om over de communicatiemensen nog maar niet te spreken. De trend is al jaren dat er meer zzp’ers bijkomen. Flexibel werken en je eigen tijd indelen is voor veel mensen een droom. Voor bedrijven ook een uitkomst die zzp’ers want je kunt ze voor korte tijd inhuren en omdat het er zoveel zijn kan dit in veel gevallen tegen een gunstig tarief.

Op 1 januari 2011 telt het Handelsregister 714.000 zzp´ers. Op 1 januari 2010 waren dit er nog 646.000. In 2010 registreerde de KvK dus 123.500 starters, 17 procent meer dan het jaar daarvoor. De meeste van deze startende ondernemers gaan als zzp´er aan de slag. Een zzp´er is een ondernemer met een eenmanszaak, die geen personeel in dienst heeft.

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overig en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s