Onder de tegels ligt het strand


Utrecht, 1mei – Een groep van ongeveer 200 antikapitalistische demonstranten heeft zich op de dag van de arbeid verzameld bij treinstation Zuilen. Dit is het startpunt van een tocht die moet eindigen in het centrum van Utrecht. Na een aantal korte toespraken gericht tegen het grootkapitaal en voor solidariteit komen de demonstranten in beweging. Dan blijkt dat ze zijn klemgezet door de politie en de ME die in grote getalen aanwezig zijn. Er staan een stuk of 15 busjes in de buurt  van het station. Ook is er ME te paard en zijn er agenten te voet op de fiets.

De betogers scanderen dat ze er door willen. ‘We beginnen gewoon te lopen mensen, het is tijd!’ Op een kar staat de spreker de longen uit het lijf te schreeuwen. Maar dan komt plots de ME te paard in actie en voert een charge uit. De groep demonstranten wordt in tweeën gehakt door de ruiters die de wapenstok hanteren om de groep uiteen te jagen.

‘Er zouden demonstranten zijn die hun gezicht hebben bedekt en daarom doet de politie moeilijk,’ zegt een jongeman met een zwarte pet die folders uitdeelt. Voorbijgangers en bewoners kijken van een afstandje toe. Hij kan op weinig sympathie van hen rekenen. Een vrouw in een trainingspak op een brommer wil de folder niet aannemen. ‘Ga toch gewoon werken voor je centen, en huur gewoon een huis in plaats van dat kraken,’ zegt ze geïrriteerd. De jongeman met de folders probeert het nog door te stellen dat hij gewoon huur betaalt, maar het mag niet baten. Andere mensen klagen dat ze er niet door kunnen met hun fiets of auto. De wegen rondom het station zijn afgezet door de politie.

Ondertussen hebben de demonstranten zich hergroepeerd. ‘Maak een vierkant en houd de spandoeken strak, dan marcheren we op!’. Een vlag met hamer en sikkel wappert fier boven het blok. Even verderop zit een kalende man met een paardenstaart stoïcijns te mediteren in berm. De eerste demonstrante haken af. ‘Dit heeft helemaal geen zin, we komen geen meter vooruit. Er is zeker een half uur verstreken maar het centrum is nog ver weg.

Check hier de argumenten van de demonstranten.

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Utrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Onder de tegels ligt het strand

  1. Pingback: Antikapitalistische mars in Overvecht | Dorpspomp Overvecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s