Onvrede bewoners plannen Arno- en Tiberdreef


‘De gemeente is doof’ en ‘de kleine winkeliers worden kapot gemaakt,’ dat zijn geluiden die gisteren te horen waren bij de bijeenkomst voor bewoners uit de buurt van de Arno- en Tiberdreef in het Johannescentrum aan de Moezeldreef. De plannen voor de herontwikkeling van het winkelgebied en een uitbreiding werden er gepresenteerd. Enkele aanwezigen verlieten boos voortijdig de zaal.

Bakker aan de Arnodreef. Zou hij bang zijn voor cuncurrentie van een supermarkt?

Intermezzo

Bovenstaande foto komt van het internet. In eerste instantie vind je alleen foto’s die op Funda staan. Ik vond ook bovenstaande foto die afkomstig is van Kebabreporters.com. Ja, een site gewijd aan Kebab. De reporter doet verslag van de kwaliteit van het broodje bij deze zaak in Overvecht.

Schetsen

Zo’n 40 belangstellenden konden kijken naar de schetsen en tekeningen. Zij werden te woord gestaan door ambtenaren van de gemeente en werknemers van Sommet b.v., de eigenaar van de winkels aan de winkelstrip tegenover de moskee. De renovatie voorziet in ieder geval in de komst van een supermarkt als het aan Sommet ligt.

Supermarkt

Na de koffie ging de presentatie van start. Maar voordat de ambtenaar van de gemeente goed en wel van wal stak kwam ergernis nummer 1 boven tafel: de komst van supermarkt van 1000m2. Daar hebben sommige bewoners duidelijk geen trek in. Of dit de mening van alle omwonenden is valt echter zeer te betwijfelen. Dit punt kwam als boemerang telkens weer terug. De ambtenaren konden zich uiteindelijk staande houden en betoogden dat dit niet de plek is om de bezwaren te uiten. Bewoners hebben duidelijk weinig vertrouwen in het luisterend vermogen van de gemeente, laat staan dat ze invloed uit kunnen oefenen.

Sommet

Toen de mevrouw van Sommet aan het woord kwam vielen de kritische geluiden uit de zaal wat stil. Dit is opvallend van volgens mij Sommet de drijvende kracht achter het idee van de supermarkt. Bewoners verwijten Sommet wel dat zij al lang geen onderhoud hebben gepleegd aan de winkels. Sommet ziet de plannen niet zitten zonder deze uitbreiding. Bewoners zien de supermarkt niet zitten en de supermarkten kijken als aasgieren reikhalzend uit naar de komst van pand, aldus de gemeente. Een interessante situatie.

Meer onvrede

Het plan voorziet echter in meer wijzigingen dan alleen de komst van een supermarkt. Uiteindelijk is er zelfs een wijziging van het bestemmingsplan nodig. En volgens mij kunnen bewoners dan op effectieve wijze hun bezwaren laten blijken. Andere punten van onvrede voor de buurtbewoners zijn:

– gebrek aan parkeergelegenheid in de wijk en de druk die dat oplevert met name door de moskee en de winkels.

– het mogelijk dichtgaan van de oprit die de Moldaudreef biedt op de ringweg.

– opstoppingen veroorzaakt door de bussen die onder het spoorviaduct doorkomen en stoppen bij de halte voor het CNV-gebouw.

Wat mij opviel is dat de partijen deels dezelfde belangen hebben maar langs elkaar heen praten. De gemeente en Sommet kijken niet verder dan hun neus lang is met name met betrekking tot het vermeende parkeerprobleem. Ze zouden de verkeerssituatie breder moeten trekken. Ik ben benieuwd naar de volgende stap. Pas in 2014 zou Sommet, mits de bouwaanvraag wordt goedgekeurd natuurlijk, beginnen met de uitvoer van de plannen.

Wordt vervolgd…

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s