Burgemeester Wolfsen in het hol van de leeuw


Het AD/Utrechts Nieuwsblad zit in een gloednieuw pand aan het Vredenburg, boven de schoenenwinkel Van Haren. Woensdagmiddag was de officiële opening waarbij burgemeester Aleid Wolfsen door een geïmproviseerde deur van aan elkaar geplakte krantenpagina’s binnen viel. Een toespraak in het hol van de leeuw?

Burgemeester Wolfsen krijgt een vraag journalist Cees Grimbergen

Burgemeester Wolfsen noemt de journalistiek altijd de koningin der aarde en dat was dit maal niet anders. Natuurlijk kreeg Wolfsen de vraag voorgeschoteld of hij nu anders aankijkt tegen lokale pers? Daarmee wordt gedoeld op het incident met een huis-aan-huis blad dat een onwelgevallig artikel wilde plaatsen over onkostenvergoeding voor tijdelijke woonruimte van de burgemeester. Dit is inmiddels al weer drie jaar geleden. Wolfsen stapte naar de uitgever van de krant die de persen stopte. De redactie was boos en een rel was geboren. Je moet een vlek nooit proberen weg te poetsen want daar wordt-ie alleen maar groter van. Wolfsen betuigde spijt en herhaalde ook nu dat je helaas af en toe uitglijdt. Het voortschrijdend inzicht van de burgemeester is dat de journalistiek de koningin der aarde is en die dien je met rust te laten zodat het werk naar behoren gedaan kan worden. Overigens vind ik Wolfsen altijd erg ad rem en hij reageert sportief in dit soort situaties.

Verderop stond de chauffeur van de burgemeester. Tijdens een praatje vertelde hij dat hij eerder de CEO van Fortis rondreed, maar die baan hield plotseling op te bestaan. De burgemeester doet veel op de fiets, maar was nu toch met de auto. Naast de chauffeur lag in de vensterbank een bruin koffertje voor de ambtsketting. De chauffeur vertelde dat hij de burgemeester ook begeleidt bij soort gelegenheden. Hij zorgt er voor dat Wolfsen op tijd is voor de volgende afspraak. Prompt keek de man op zijn horloge, twee voor vijf, een blik gaat richting Wolfsen. Hij tikt op zijn horloge, Wolfsen knikt begrijpend. Tijd om het hol van de leeuw te verlaten.

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Utrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s