Fietsbrug voor Overvecht


De gemeente Utrecht gaat een fietsbrug aanleggen in Overvecht van Park de Gagel naar het Noorderpark. De Raad van State heeft de bezwaren op het bestemmingsplan Overvecht ongegrond verklaard.

Het bestemmingsplan is aangepast en nu ligt de fietsroute vast. Deze gaat met een brug over de Karl Marxdreef (N230) naar het Noorderpark. De verwachting voor de start van de bouw van de fietsbrug is 2012.

Het ontwerp is geïnspireerd door de Baileybrug, zo staat te lezen in het wijkbericht. Een voorbeeld van de brug zie je hieronder. Volgens mij is het zo’n brug die uit de Tweede Wereldoorlog stamt, een noodbrug van de geallieerden om toch over te kunnen steken nadat de originele bruggen waren opgeblazen door de Duitsers. Grappig want die route leidt naar de Hollandse waterlinie, een ander militair artefact.

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s