Bewonersbijeenkomst voor huurders van de Elf Provinciën in Overvecht


De grootste ergernissen van de huurders van de drie flats aan respectievelijk de Rubicondreef, de Tannhauserdreef en de Faustdreef in Overvecht zijn:

  • Geen dubbel glas
  • De toegang tot de flat
  • Veiligheid

Dat bleek bij een bijeenkomst voor bewoners georganiseerd door de BOT, de huurdersvereniging van de flat aan de Tannhauserdreef. De avond, die plaats vond op dinsdag 28 juni, was bedoeld om bewoners te informeren over zaken als het energielabel en huurverhogingen die al dan niet terecht worden doorgedrukt door de verhuurder, de Elf Provinciën. Ook ging het over de plannen voor de huurmarkt van dit kabinet.

Er waren mensen uitgenodigd van de Woonbond die iets vertelden over bovengenoemde onderwerpen. Huurders konden vragen stellen en daaruit bleek dat er veel onwetendheid is en er dus veel vragen zijn over wat er zoal op huurders af komt. Een achterliggend doel van de avond was om een actieve huurdersvereniging van de grond te krijgen waarin alle drie de flats vertegenwoordigd zijn. Dit onder het motto: samen leg je meer gewicht in de schaal.

Dat het wel degelijk zin heeft om op te komen blijkt wel uit acties die in het verleden gevoerd zijn door bewoners. Het kost veel tijd en energie maar uiteindelijk lukt om zaken gedaan te krijgen bij de verhuurder. Als dit niet gebeurt doet de verhuurder niets zo veel is inmiddels wel duidelijk. Ook is het zo dat de verhuurder dus kosten in rekening brengt onder het kopje service die er niet op mogen staan.

Een ander opvallend punt is dat bewoners van de verschillende flats niet weten wat er in de andere flats speelt en wat daar verbetert is en hoe dit is bereikt. Wat ook opviel is dat mensen niet snel bereid zijn om iets te doen. Het zijn echte doorgangsflats zoals dit heet. Het is te hopen dat na deze avond de schouders er onder gezet kunnen worden.

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s