SFMOMA


In the San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA) is momenteel in expositie te zien die de volgende naam draagt: The Steins Collect. Matisse, Picasso and the Parisian Avant-Garde. Deze is nog te zien tot tot 6 september 2011 daarna kun je de kunstwerken nog zien in Parijs en New York.

Gertrude is de bekendste Stein. Maar ook haar broers Leo en Michael en diens vrouw Sarah waren verwoede kunstverzamelaars. Gertrude Stein was schrijfster en leefde het grootste gedeelte van haar leven in Parijs. Daar verkeerde zij rond het interbellum in het avant-gardistische circuit. Ze was bevriend met kunstenaars als Picasso en Matisse maar ook met Amerikaanse schrijvers zoals Ernest Hemingway. Zij hadden nog geen naam gemaakt maar de Steins zagen de geboorte van de moderne kunst aan het begin van de 20ste eeuw scherp. En zo kan het dat de Steins een enorme collectie konden opbouwen van schilderijen, beeldhoudwerken en schetsen. De bekendste werken binnen de collectie zijn “Boy leading a horse” van Picasso en “Blue Nude” van Matisse.

Ik moet zeggen dat het museum en de tentoonstelling zeker de moeite waard zijn. Al was het wel erg druk. Voor elk schilderij stonden zeker tien mensen. Een kaartje is veel duurder dan in Nederland en ik vermoed dat dit te maken heeft met het niet ontvangen van subsidie door de overheid. Desondanks staan de mensen gewoon in de rij voor het museum.

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Buiten Utrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s