Naming and shaming


In de Verenigde Staten zijn ‘liberals’ al verdacht terwijl het Nederlandse politieke spectrum nog een hele linkerflank bestrijkt. Na de ‘liberals’ komen ook hier de ‘socialists’ en de ‘communists’, maar dat zijn scheldwoorden. Welke rol spelen de vakbonden?

De macht van de vakbonden neemt in de VS net zoals in Europa af. Het aantal werknemers dat lid is van een vakbond is nog maar 10 procent. Wat ik wel zag op straat in hartje San Francisco, is dat ze actief zijn en zich laten zien. Zo liep ik deze week zo een demonstratie tegen het lijf. Op de foto zie je een aantal mensen met een bord. Dat zijn vakbondsleden in actie. Op de borden staan teksten te lezen dat winkelier x regel y overtreedt. En daarom moeten consumenten niet bij hem kopen. De demonstranten lopen rondjes voor de winkel van winkelier x. De hele dag lopen ze te zingen en maken lawaai met ratels. Lijkt me niet echt prettig als winkelier zijnde. Maar zoals met veel dingen die hier voor een buitenstaander vreemd zijn is dit voor de Amerikanen de normaalste zaak van de wereld.

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Buiten Utrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s