Met de trein door Overvecht


Er reed woensdag een extra trein vanaf station Overvecht. Geïnteresseerden konden opstappen en een van de twee routes rijden die door de Zuidrand van Overvecht voerden. Onderweg konden de passagiers zien dat er op veel manieren aan de weg wordt getimmerd in Overvecht. Zo stopte het het witte elektrische toeristentreintje bij het onlangs gerenoveerde Trajectum College en ook kon men uitstappen bij het Natuur en Milieu Centrum (NMC) gebouw aan de Plutodreef.

Het witte treintje was onderdeel van een middag waarin de gemeente en woningcorporaties lieten zien welke projecten er in Overvecht in gang zijn gezet. Een van die projecten betreft de bouw van het Mariakwartier die later dit jaar zal aanvangen. Nu nog een kale vlakte. Ook konden bewoners een rondleiding krijgen in de moskee aan de Arnodreef.

Aan het einde van de middag kwamen wethouder Harrie Bosch en Karin Verdooren, directeur van Mitros Wonen naar Overvecht Centraal om ideeën van bewoners voor de wijk aan te horen. De beste ideeën werden beloond met een prijs. Buiten speelde de band Marock&Roll. Het was alleen jammer dat de aanwezigen voornamelijk binnen bleven bij de heerlijke hapjes en drankjes zodat de band speelde zonder publiek. Jammer ook dat de prijswinnaars op een na al vertrokken waren. De enige prijswinnaar was blij met haar lamp, het logo van echtovervecht.nl, maar was ze ontevreden over de opkomst van het aantal bewoners. De gemeente zou volgens haar meer reclame moeten maken voor zo’n leuk evenement.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Met de trein door Overvecht

 1. Gekke Gerrit zegt:

  Wie wil er nou in zo’n wit touristentreintje door Overvecht? In touristenoorden met bezienswaardigheden, ondanks het gemak, al niet aanlokkelijk laat staan in Overvecht.

  • Wilde Inkt zegt:

   Hoi Gekke Gerrit,

   Ik ben het met je eens, een toeristentreintje is niet aanlokkelijk. Dit treintje reed eenmalig en was bedoeld om geïnteresseerden te laten zien waar men in Overvecht aan werkt. Projecten die de buurt beter moeten maken. Het was best geinig al was het een beetje koud omdat er geen ramen in het treintje zaten.

   Groeten,
   Simon

   • Gekke Gerrit zegt:

    Ben dan wel nieuwsgierig wie die ‘geinteresseerden’ waren. Waren het hoofdzakelijk gemeentelijk overheidsbekleders, werknemers van woningbouwverenigingen en andere aanverwante lieden (+ een verdwaalde journalist) of vormden buurtbewoners de hoofdmoot. Zonder al te cynisch te willen klinken; hoe was de verhouding?

   • Wilde Inkt zegt:

    Dit is natuurlijk een beetje gissen en schatten. Maar ik denk inderdaad dat er relatief veel mensen van de gemeente en de woningcorporatie waren. De prijswinnaar, het beste idee voor Overvecht, was niet aanwezig en de mevrouw die ik sprak vond dat er wel wat meer aandacht had mogen zijn voor dit initiatief omdat er weinig mensen uit de buurt waren. Zij won ook een prijs, een lamp, maar was bij toeval bij dit evenement terecht gekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s