Historische tuinmuurtjes Overvecht


De afbeelding komt van deze website.

Je zou het niet direct verwachten maar ook in Overvecht staan gebouwen die worden bestempeld als cultuurhistorisch erfgoed. En nee, dan heb ik het niet over de watertoren die er al stond voordat de wijk gebouwd werd. Ook gaat het niet om de forten van de Hollandse waterlinie. Wat dan wel? Tuinmuurtjes.

In Overvecht Zuid staat een blok met eengezinswoningen, wat op zich al opmerkelijk is, omdat het grootste gedeelte van de wijk bestaat uit hoogbouw. De huizen kenmerken zich omdat er twee kleuren bakstenen zijn gebruikt. Geel en rood. Oorspronkelijk kregen de huizen een  tuinmuurtje van de gele stenen en een hekje. De meeste huizen missen nu het muurtje en in vrijwel alle gevallen is het hekje foetsie. De muurtjes raken steeds verder in verval en omdat ze verweven zijn met de architectuur is er subsidie om de tuinmuurtjes op te knappen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat de muurtjes me nog nooit waren opgevallen. Pas als je het weet zie je het. Ik ben benieuwd wanneer het eindresultaat te zien zal zijn want ik heb nog geen metselaars aan het werk gezien.

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s