Nieuwbouw Overvecht gedoemd tot leegstand?


Hier wordt het Mariakwartier neergezet.

Niet alleen in Utrecht maar ook in Overvecht wordt flink gebouwd. Neem bijvoorbeeld Overvecht-Zuid, de komende jaren ondergaat het een facelift. Naast een hoop opknapwerk en renovatie verrijzen er ook nieuwe koop- en huurwoningen. Is daar, gezien de belabberde huizenmarkt, straks wel vraag naar?

Station Overvecht is recent aangepakt met als hoogtepunt de glijbaan. In het voorjaar komt zelfs een koffiezaak zodat de treinreiziger zich tijdens het wachten kan laven aan een heerlijke cappuccino of espresso. Dit lijkt een geslaagde renovatie omdat er nu leven in de brouwerij is gebracht en er reden is om te komen ook als je niet met de trein hoeft.

Daarnaast zijn er dus een heleboel flats die door de woningbouwcorporaties onder handen worden genomen. Er zijn echter ook flats die in handen zijn van private partijen. In sommige gevallen zoals het winkelcentrum aan de Arno- en Tiberdreef is er sprake van dat de eigenaar een opknapbeurt wil organiseren. Wel is er de voorwaarde aan verbonden dat het centrum wordt uitgebreid met een grote supermarkt. Omdat er veel tegenstand was onder winkeliers en omwonenden wordt er nu een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Ondertussen verloedert het winkelcentrum verder.

Dan de nieuwbouw. Op een drietal locaties wordt in de komende jaren nieuwbouw neergezet. Aan de Maria van Hongarijdreef is eind vorig jaar gestart met de bouw. Er worden 294 woningen gebouwd waarvan een stuk of vijftig eensgezins koopwoningen. Daarnaast komen er sociale huurwoningen en huurwoningen voor de vrije sector.

Gezien de huidige woningmarkt is het de vraag of deze koopwoningen snel verkocht zullen worden. Zo staan er vlak bij de bouwput aan de Moezeldreef volgens huizensite Fund zeven woningen te koop. Wie er langs loopt weet dat dit aantal in werkelijkheid vele malen hoger ligt.

Neem daarbij in ogenschouw dat een ander nieuwbouwproject in Overvecht-Noord, Loevenhout, heeft last van de slechte markt. Woonruimtes blijven onverkocht en winkelruimtes leeg. De prijs is gezakt en je kunt huren in plaats van kopen. Is dit een voorbode voor wat komen gaat? Het is te hopen dat de markt aantrekt anders is het lot leegstand. Voor degene die een hypotheek kan krijgen en graag wil kopen liggen er in Overvecht veel mogelijkheden. Voor een mooie prijs heb je een huis in het groen maar het is de vraag of je wel buren zult hebben.

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s