Neelie versus Niall


Deze foto nam ik in Thessaloniki, september 2010. Een lege Griekse taverne met een fraaie wandschildering.

Als Griekenland de euro inlevert is dit geen probleem voor de eurozone. Dat is de mening van niemand minder dan Eurocommissaris voor Digitale Agenda, Neelie Kroes zoals ze die dinsdag ventileert in een interview met de Volkskrant. Daarmee laat zij een heel ander geluid horen dan haar werkgever, de Europese Commissie, die stelt dat een nieuwe leniging noodzakelijk is voor de Grieken. Ze heeft overigens een genuanceerd standpunt want ze vindt dat de Grieken er voorlopig gewoon bij mogen blijven, maar op den duur kunnen we als Europa best zonder het land waar een deel van de wortels van onze Europese identiteit liggen. Het is duidelijk dat Grieken geld nodig hebben maar dat de andere lidstaten niet tevreden zijn over de beloofde hervormingen. Corruptie tiert nog altijd welig en zolang de doden pensioen blijven ontvangen zal de rest van Europa fungeren als koor bij deze Griekse tragedie. Er wordt op het moment van bloggen gewerkt aan een compromis in Griekenland. Tegenover de mening van mevrouw Kroes staat die van de eminente Schotse historicus Niall Ferguson. Hij is hoogleraar aan de prestigieuze Harvard University en commentator voor persbureau Bloomberg. Hij stelt dat het een kwestie van tijd is voordat de Grieken bankroet gaan. Mogelijk al in het voorjaar en als de Grieken dan uit de eurozone stappen is dit het begin van het einde. Toch maar geen faillissement?

Overigens heeft Ferguson over wel meer zaken een mening. Zo heeft hij deze week een bijdrage geleverd aan het Amerikaanse tijdschrift Newsweek waarin hij betoogt dat Iran vooral niet aangevallen moet worden. De spanningen over Iran en de hang naar kernwapens lopen op en dan gaan er altijd weer stemmen op om een pre-emptive stike uit te voeren. Niet doen dus Israël en Amerika.

In hetzelfde nummer van Newsweek een artikel van Ayaan Hirsi Ali over de wereldwijde van vervolging van christenen in de moslimwereld. Saillant detail is dat mevrouw Hirsi Ali een relatie heeft met meneer Ferguson. In juni meldde Britse kranten dat mevrouw Hirsi Ali dat zij in blijde verwachting was, al vijf maanden, hetgeen zou betekenen dat het gezin inmiddels drie leden telt. Na enig speurwerk blijkt de bevalling eind december ook gemeld op het internet. Het zal nog even wachten zijn voordat zij als trio Newsweek vol zullen schrijven.

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overig en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s