Kim Jong-Un, Mark Rutte en Twitter


Premier Mark Rutte staat bekend als de ‘great communicator’, alleen niet met Twitter. Hij is meer van het bellen denk ik. Een poosje terug zag hem in een Haags café en meerdere malen liep hij druk bellend even naar buiten om een privémomentje te hebben. Deze week stond in de Volkskrant een artikel over spookaccounts op Twitter. Zo bleek een student als grap via het account @MarkRutte tweets de wereld in te sturen. Dit leverde hem een hoop volgers op evenals een claim van de RvD. Die stapte naar Twitter en eiste de verwijdering van de account. Twitter willigde de eis in omdat het niet duidelijk was dat het om een grap ging.

Nu heeft Rutte zijn eigen account met maar liefst 60.000 volgers die smachten naar tweets van de premier. Wie de moeite neemt om de tweets te lezen ziet dat je voor meer tweets @MinPres moet volgen. Dit account wordt bijgehouden door de RvD en die sturen met enige regelmaat een oekaze van 140 tekens de wereld in.

Een veel interessanter spookaccount is‏ @KimJongNumberUn. Juist, de nieuwe leider van Noord-Korea die volop in het nieuws is. Bij zijn profiel staat de volgende tekst en daaruit blijkt duidelijk dat het om een grap gaat. I used to be an unemployed twentysomething still living at home. Now I have nuclear weapons. It’s all good, yo.remote. Je leest dan flauwe grapjes zoals: Almost pressed this big red button, thought it was the remote. Shit, that was close, yo. #BOOM #LOL. Leuk tijdverdrijf.

Lees ook de column espresso met Kin Jong-Un van Ernest van der Kwast.

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s