Antikapitalistische mars in Overvecht


Aankomende zaterdag is station Overvecht het startpunt van een protestmars tegen het kapitalisme. Niet alleen in Utrecht, maar in veel meer Europese steden zullen demonstranten hun stem laten horen. In Utrecht eindigt de tocht bij het Lucasbolwerk.

De demonstranten zijn fel gekant tegen het kapitalistische systeem dat in de afgelopen decennia totaal is ontspoord door deregulering. Niet de graaiers zijn de schuldige maar het systeem zorgde voor bubbels die knapten. En daar moest de gewone man voor opdraaien. Nu moet het systeem op de schop. Dit is kort door de bocht de redenatie van de demonstranten. 31 maart 2012 is de eerste stap in de omverwerping van de neoliberale orde.

Ik ben erg nieuwsgierig en ga zaterdag zeker even kijken bij de betogers. Op hun website leggen ze een en ander uit. Wat mij altijd verbaast is het hoogdravende taalgebruik en de stortvloed aan woorden die je vroeger bij maatschappijleer kreeg voorgeschoteld. Ook ben ik benieuwd naar wat er dient te gebeuren als de samenleving van het kapitalistische juk bevrijd is. Dat staat dan weer niet te lezen op de site. Zeggen hoe het niet moet en dan geen oplossing hebben. In dat opzicht lijkt het net of je Rutte en Wilders hoort praten.

De betoging start zaterdag om 14.00 uur. Ik hoop voor de betogers dat de politie en de ME wat vriendelijker zijn dan bij de 1 mei demonstratie van afgelopen jaar. Toen werden er al snel charges uitgevoerd.

Over Wilde Inkt

Mijn woning staat in Overvecht. Inmiddels woon ik al zo'n drie jaar in de wijk. Met veel plezier. Een paar jaar geleden in mijn studententijd woonde ik er anti-kraak. Na een uitstapje naar Ondiep ben ik, inmiddels afgestudeerd, weer neergestreken in Overvecht. Sinds kort tik ik deze blog. Waarom? Omdat ik dat leuk vind om te doen. Ik houd mijn ogen open en dit deel ik met een ieder die het lezen wil. Het zijn simpele, alledaagse zaken die ik tegenkom als ik door Overvecht loop, fiets of rijd met de auto. Ja, mijn blog komt voort uit alles wat er gaande is in Overvecht. Lang geleden werd nieuws uitgewisseld bij de dorpspomp. Anno 2010 haal je het laatste nieuws van internet. Als je een nieuwtje hebt dat je wil delen kun je een reactie achterlaten of een e-mail sturen naar info@wilde-inkt.nl. Ook ben ik benieuwd naar meningen over de blog en suggesties om het beter te maken. Ik vind het ook leuk als je een gastblogpost wilt verzorgen. In Overvecht wonen 30.000 mensen, evenveel als in een middelgrote provinciestad. Veel van deze steden hebben een regionale editie van een dagblad. Overvecht is een wijk en heeft geen aparte nieuwsvoorziening. Aangezien de oplage van geprinte media al jaren onder druk staan en op het internet allerlei mogelijkheden zijn om je te uiten ben ik ook dit blog gestart. Een nieuwsvoorziening voor Overvecht. Mensen houden van verhalen en in Overvecht zijn genoeg verhalen te vinden. Tot slot ben ik onlangs gestart met mijn eigen bedrijf Wilde Inkt. Ik doe als journalist momenteel klussen voor Reed Elsevier Business, het Financieele Dagblad, Sprout en het Algemeen Dagblad. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn zakelijk site: wilde-inkt.nl.
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s