Antikapitalistische mars in Overvecht


Aankomende zaterdag is station Overvecht het startpunt van een protestmars tegen het kapitalisme. Niet alleen in Utrecht, maar in veel meer Europese steden zullen demonstranten hun stem laten horen. In Utrecht eindigt de tocht bij het Lucasbolwerk.

De demonstranten zijn fel gekant tegen het kapitalistische systeem dat in de afgelopen decennia totaal is ontspoord door deregulering. Niet de graaiers zijn de schuldige maar het systeem zorgde voor bubbels die knapten. En daar moest de gewone man voor opdraaien. Nu moet het systeem op de schop. Dit is kort door de bocht de redenatie van de demonstranten. 31 maart 2012 is de eerste stap in de omverwerping van de neoliberale orde.

Ik ben erg nieuwsgierig en ga zaterdag zeker even kijken bij de betogers. Op hun website leggen ze een en ander uit. Wat mij altijd verbaast is het hoogdravende taalgebruik en de stortvloed aan woorden die je vroeger bij maatschappijleer kreeg voorgeschoteld. Ook ben ik benieuwd naar wat er dient te gebeuren als de samenleving van het kapitalistische juk bevrijd is. Dat staat dan weer niet te lezen op de site. Zeggen hoe het niet moet en dan geen oplossing hebben. In dat opzicht lijkt het net of je Rutte en Wilders hoort praten.

De betoging start zaterdag om 14.00 uur. Ik hoop voor de betogers dat de politie en de ME wat vriendelijker zijn dan bij de 1 mei demonstratie van afgelopen jaar. Toen werden er al snel charges uitgevoerd.

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s