Halal-stropdas


Zie hier mijn collectie stropdassen, gewoon van zijde fier aan de booglamp gehangen.

In de supermarkt kun je halal-vlees kopen en wie een huis koopt kan een halal-hypotheek nemen. Klinkt logisch, toch? Halal is alomtegenwoordig, zeker in een wijk als Overvecht waar je meerdere moskeeën hebt en tal van islamitische bakkers, slagers en groentewinkels.
Maar dat je tegenwoordig ook een halal-stropdas kunt kopen? Ik las een stukje op Trouw.nl waarin de tot moslim bekeerde Michiel Lute uit Anna Paulowna halal-stropdassen aan de man brengt aan de broeders in de Overvechtse Omar Faroekmoskee.
Volgens Lute, die nu luistert naar de naam Abdus Samad, is het volgens de profeet verboden om zijde te dragen. En aangezien de meeste stropdassen van zijde zijn verkoopt hij stropdassen van polyester. Is eindelijk het mysterie opgelost waarom die mannen bij moskee geen stropdas dragen boven hun gewaad. Maar dat beeld zal dus binnenkort verdwijnen nu de halal-stropdas zijn intrede doet.

 

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s