Clandestien tuinieren in Overvecht


Tot mijn verbazing zag ik van de week een ‘guerrilla gardener’ in actie. Dat is iemand die clandestien een perk of plantenbak voorziet van groen. En nee, het was niet midden in de nacht, maar op klaarlichte dag en er kwam geen bivakmuts aan te pas.
Ik zat te werken in de bibliotheek van het CNV-hoofdkantoor naast station Overvecht. Op een zeker moment stak er een vrouw de weg over die met zekere tred op een boompje afliep. In haar ene hand hield ze een schop terwijl ze in haar andere hand een witte plastic zak had waaruit plantjes staken. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was knielde de vrouw neer en begon onkruid te verwijderen. Vervolgens plantte ze het groen uit de tas naast de boom. Niemand keek op of om maar ik maakte een foto. Helaas heeft mijn camera geen zoom mogelijkheid dus je moet even goed kijken.
Wat is guerilla gardening? Het is dus niets meer of minder dan een persoon die bloemen of planten poot op een plek in de stad die daar eigenlijk niet voor bedoeld is. Soms worden er hele tuinen aangelegd. Het fenomeen is al dertig jaar oud en als je om je heen kijkt zie je het op veel plaatsen gebeuren. Het is zelfs zo ingeburgerd dat GroenLinks er zijn naam aan verbonden heeft.

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s