Turkse tulp in Overvecht


Dit is de bewerking van een persbericht.
Lâle betekent tulp in het Turks. De tulp is afkomstig uit Turkije en in Nederland gecultiveerd. Ottomaanse sultans droegen een tulp op hun tulband als symbool. In zowel Nederland als Turkije wordt dit jaar herdacht dat Cornelis Haga in 1612 de eerste Nederlandse ambassadeur in Constantinopel werd. Kosmopolis Utrecht koppelt deze culturele verbinding aan de dynamiek van Utrechtse wijken. In september organiseerde Kosmopolis Utrecht met diverse wijkpartners een succesvol Lâle Lombok.

Lâle Overvecht’e hoşgeldiniz: Van harte welkom op Lâle Overvecht.
Op zaterdag 27 oktober maakt het winkelend publiek in Winkelcentrum Overvecht op het C&A plein kennis met het STUT theater. Onder leiding van regisseur Güner Guven vertaalt  STUT de geschiedenis van 400 jaar Nederland-Turkije in vrolijk theater. Op vrijdag 2 november vindt in Eetcafé Neven een culturele avond plaats met een Turks-Nederlands diner, een talkshow en een film- en muziekquiz. Eigenaar Kemalettin Colak zorgt voor diverse keuzemogelijkheden uit typisch Nederlandse en Turkse gerechten. Serkan Soytekin, presentator bij radiozender FunX, is gastheer van de avond. Lâle Overvecht wordt op vrijdag 14 december in stijl afgesloten met een Film & Food Night in Café Neven.
Programma:

#Zaterdag 27 oktober 13.00 en 14.00 uur – Theatersketch van STUT op het C&A plein in Winkelcentrum Overvecht.

#Vrijdag 2 november, 19.00 – 22.00 uur – Cultureel programma in Eetcafé Neven, Zamenhofdreef 69, Winkelcentrum Overvecht.
18.30 uur: inloop 
19.00 uur: Turks-Nederlands diner (buffet)
20.00 uur: talkshow onder leiding van Serkan Soytekin
21.15 uur: film- en muziekquiz (Serkan Soytekin)

#Vrijdag 14 december – Film & Food Night in Eetcafé Neven, Zamenhofdreef 69, Winkelcentrum Overvecht.
18.30 uur: Inloop 
19.00 uur: Food (ovb)
20.00 uur: Film

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s