Skateboarden in Overvecht


2797071764_9b02159727

Toen ik jonger was deed ik aan skateboarden. Elk vrij uurtje reed ik rond op mijn deck en oefende fanatiek trucs met vrienden. Een ollie, kickflip, boardsliden of een grind. Bij gebrek aan een skatepark bouwden wij zelf een ramp. Maar het mooiste was misschien wel het skaten op straat, waar je op zoek ging naar nieuwe spots. Een trap of een rand langs een gebouw waar je een truc kon oefenen. Hoe vaak we wel niet weggestuurd zijn door winkeleigenaar of restauranthouder.
Het skateboarden doe ik inmiddels niet meer, maar oog voor goede skateplekken heb ik nog steeds. Als ik een trap zie vraag ik me stiekem af of ik de sprong zou kunnen maken. Elke keer als ik langs station Overvecht loop moet ik aan skateboarders denken. Je hebt daar een rand waar een kunstwerk op staat. De ondergrond rijdt lekker en het is precies een mooie hoogte en de rand is ook nog een keer van metaal. Even wat kaarsvet erover en grinden maar. Op de een of andere manier vond ik op Flickr de volgende foto, geplaatst door daydreamermag, die beter uitbeeldt wat ik in woorden kan zeggen.
Ook nog een filmpje van waarin een van de beste skateboarders ter wereld, Tony Hawk, uitlegt hoe je een ollie doet.

 

 

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s