Natuur van slag door milde winter


IMG_1851

Afgezien van één enkele dag waarin sneeuw viel, is er dit jaar tot nu toe sprake van een milde winter. Dat voelde ik natuurlijk want in mijn net aangeschafte winterjas is behoorlijk zweten geblazen bij dergelijke temperaturen. Toen ik zaterdagmiddag langs de Carnegiedreef fietste zag ik ter hoogte van park de Gagel dat de narcissen al op komen. Althans, ik vermoed dat dit narcissen zijn. Op de foto kun je het misschien niet direct zien, maar in het gras steken allemaal groene steeltjes omhoog, waarbij uit een enkele ook al de bloem ontluikt. In het voorjaar is het normaliter een prachtig gezicht, al die bloeiende bloemen tussen de bomen.
Ook de vogels zijn van slag. Ik hoorde ze vannacht rond een uur of half twee gewoon fluiten. Op de website van RTV Utrecht las ik dat de Vogelbescherming opmerkt dat de vogels last hebben van het milde weer. Ze zoeken elkaar namelijk nu al op om te paren. Dat verklaart dat gefluit natuurlijk. En dat allemaal terwijl het pas net januari is en nog lang geen mei.

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Natuur van slag door milde winter

  1. Pingback: Opnieuw milde winter? | Dorpspomp Overvecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s