Benzinedief in Overvecht


SAM_2170-800x450

De foto komt van http://www.bonairefoto.nl/

Het is alweer een tijdje geleden maar als ik er aan terugdenk word ik er direct weer boos om. Op de dag na tweede Kerstdag trouwde een van mijn vrienden dus ik verkeerde in een feestelijke stemming. Die werd echter na terugkomst van het feest, rond middernacht, goed bedorven omdat ik zag dat er een zwart voorwerp op mijn vooruit lag. Bij nadere inspectie bleek dat het voorwerp de houder van mijn nummerplaat was. Het nummerbord ontbrak: zowel voor als achter. De schroeven bleken nog onder mijn auto te liggen, dat dan weer wel.
De dag erop deed ik aangifte wat een slimme zet bleek. Een week later gebeurde er waar ik voor vreesde: er viel een brief op de mat van een gerechtsdeurwaarderskantoor. Of ik de 73,89 euro aan getankte brandstof alsnog wilde betalen. En dan laat ik de bijkomende kosten voor het gemak buiten beschouwing. De benzinepomp in kwestie, vlak bij mijn huis aan de Albert Schweitzerdreef, ging met de beelden van bewakingscamera naar de gerechtsdeurwaarder die bij de RDW kon natrekken wie de eigenaar van de auto was. Ik dus.
Ik mailde de gerechtsdeurwaarder snel mijn aangifte en een paar dagen later werd ik gebeld door de jurist van het kantoor dat de zaak deed. Hij constateerde dat het voertuig op de beelden van de bewakingscamera niet overeen kwam met mijn auto. De auto van de dief was zilverkleurig, die van mij rood.
Ik ging vrij uit en hoop maar dat die dief geen andere rare dingen doet met zijn auto terwijl mijn nummerplaten erop zitten. Het is een lafhartige daad en als ik naar de screenshots kijk waarop ik dat mannetje zie voel ik woede en minachting opkomen.
Wat een eikel ben je, om een paar tientjes benzine uit te sparen jat je een paar nummerborden. En daar sta je dan met je gepimpte Opel. Je kekke spoiler en een dobbelsteen aan de spiegel. Je hebt maar een petje opgezet om je tronie onherkenbaar te maken. Toch zie ik je jeugdpuistjes nog zitten. Waarschijnlijk heb je net je rijbewijs en woon je nog bij je ouders. Met je treurige baan als verkoper verdien je niet genoeg om de benzine te betalen. Met je gelakte sportschoentjes en je lelijke Nicholson vestje. Heb je er wel eens over nagedacht met hoeveel moeite en kosten je mensen opzadelt als je besluit met je smerige tengeltjes een set nummerplaten te jatten? Nou, de politie moest mijn aangifte verwerken, de benzinepomp moest een gerechtsdeurwaarder inschakelen en ik moest nieuwe nummerplaten kopen en monteren.
Ik hoop dat je de volgende keer tegen de lamp loopt en dan je verdiende loon krijgt, jij onbenullige kruimeldief.
Overigens ben je niet de enige. Veel pomphouders hebben te maken met benzinedieven. Het liefst zou ik, net als de pomphouders, je foto op mijn blog zetten. Maar dat mag niet omdat dit in strijd is met de privacyregels.
Tot slot nog een opmerking over nummerplaten. Die zijn wel heel eenvoudig te jatten als je ze niet zelf vastzet. Het is kwestie van de schroevendraaier er achter zetten en klaar is Kees. Als je nummerplaten zijn gejat krijg je eentje op je nieuwe platen. Worden ze een tweede keer gejat krijg je een tweetje. Bij een derde maal mag je je melden bij de RDW. Het is dus aan te raden om je nummerplaat vast te zetten met bijvoorbeeld een popnagel.

Advertenties

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s