Lente en dood


IMG_2197

Lente is de tijd van het jaar dat het leven weer langzaam ontluikt na een lange winterslaap. Knoppen komen uit en bloemen komen tot bloei. Vogels maken nesten zodat ze kunnen broeden. Dan is het een groot contrast als je een dode meerkoet ziet liggen op de weg. Zijn grote grijzen poten uitgespreid alsof hij nog weg wil zwemmen over het afvalt. Terug naar zijn liefje.
Ik vermoed dat hij de weg wilde oversteken en toen is aangereden door een passerende auto. Van de ene sloot wilde hij naar de andere sloot waar zijn vrouwtje zit te broeden op het nest. Althans, dat is het verhaal dat ik er van maak. Toen ik een dag later nogmaals langskwam zat het vrouwtje nog altijd te broeden, maar het lijkje was weg. Het is te hopen dat het vrouwtje de jonkies alleen kan grootbrengen.

Bij de rietkraag zit het vrouwtje tevergeefs te wachten op het nest.
IMG_2198 IMG_2199Oversteek met dodelijk afloop.

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s