Kopje koffie, glazenwasser?


IMG_2390

In Amsterdam liggen een hoop woonboten in de grachten. En ja, die hebben net als gewone huizen ramen. Aangezien ramen vies worden is het beroep van glazenwasser uitgevonden. Ook de bewoners van woonboten willen graag schone ramen en omdat je met een ladder niks begint is er de glazenwasser per boot. Dat vond ik grappig want ik had er nooit bij stilgestaan. Dus vandaar deze foto. Ik vroeg me af of die wild west verhalen van half maffiose glazenwassers die elkaar aftroeven ook opgaan voor de glazenwasser te water? Maar ik denk het eerlijk gezegd niet.
De ramen van mijn flat doet de glazenwasser niet. Dat wil zeggen, ik heb nog nooit een glazenwasser aan de deur gehad. Een gemiste kans want er staan een hoop flats in Overvecht. De meeste mensen doen hun eigen ramen in een flat want je kunt er prima bij. Maar er zijn ook luie mensen of mensen die er geen waarde aan hechten en de ramen slechts een keer per jaar doen, zoals ik. Onlangs kwam de buurman langs met een emmer sop om onze ramen schoon te maken. Hij vond ze te smerig voor woorden en keek er met ergernis en verbazing naar als hij stond te roken op de galerij. Omdat de voorkant prachtig schoon was besloot ik zelf de achterkant te doen toen de zon zich liet zien. Het resultaat mag er zijn. Kopje koffie, glazenwasser?

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s