Werkeloos of werkloos?


IMG_1465

‘Werkeloos, betekent iets anders dan werkloos, knoop dat goed in je oren’, zei mijn docent op de journalistiekopleiding. Ik schreef een artikel waarin het aantal werklozen in Nederland aan bod kwam. Sindsdien ben ik me bewust van het verschil tussen werkloos, wat zonder werk zitten betekent. En werkeloos. Wat toekijken zonder iets te doen betekent.
Ik moest dan ook glimlachen toen ik het bovenstaande reclamebord zag hangen. Werkeloos? Ja, ik kijk naar jullie bord en ik doe niks. Wat ze willen en wat ik later dan ook deed was naar hun site gaan. Ik was toch wel nieuwsgierig geworden wie dit bord heeft geplaatst. Mijn vermoeden werd bevestigd: het is een platform waar je als werkzoekende ‘gratis’ je cv kunt plaatsen. Iedereen zichtbaar op de arbeidsmarkt, luidt de slogan. En ze zijn bij At Monday ambitieus want ze willen de grootste worden: ‘Building world’s largest serviceplatform for job seekers and employers!’ Misschien dat ze dan kunnen beginnen met de tekst op dat bord aanpassen?

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s