Overvecht in het ADUN

In de periode van 2010-2015 heb ik voor het AD/UN als verslaggever regelmatig stukjes over Overvecht (en andere plekken in de stad) geschreven. Hieronder een kleine greep uit mijn werk.

Stationstrap met glijbaan

Het zonnetje schijnt uitbundig op de trap die naar station Overvecht leidt. Vanaf volgende week kun je er heerlijk zitten, in de lunchpauze of als je op de trein wacht. Kers op slagroom: een heuse glijbaan. Lees hier verder door de pdf StationstrapmetGlijbaan te downloaden.

Een bijzonder kijkje achter de flatdeuren van Overvecht

Een bijzonder kijkje achter de deuren van de tienhoog- flats van Overvecht. Dat biedt een videokunstwerk van de Utrechtse kunstenares Anne van Campenhout. Lees hier verder door de pdf Videokunstwerkgewoonjehuis te downloaden.

‘Bloemkool blijft favoriet’

Groenteboer ziet ontstaan en ontwikkeling Overvecht

Het leven van groenteboer Kees Nieuwenhuizen (70) is nauw verweven met Over- vecht, de wijk die het 50- jarig bestaan viert. Hij zag Overvecht ontstaan en groeien en rijdt er nog steeds rond met zijn groentekar. Lees hier verder door de pdf Groenteboer te downloaden.

Joling zing nieuwe single in Overvecht

Gerard Joling bracht zaterdagmiddag zijn nieuwe single ten gehore in Grootwinkel- centrum Overvecht. Het optreden in het winkelcentrum zou om 12.00 uur beginnen, maar de zanger liet even op zich wachten. Gelukkig genoot het publiek, dat in groten getale was toegestroomd, zichtbaar van zijn bliksemoptreden. De populaire zanger zong zijn nieuwe single ‘Dan voel je me beter’. Het is Jolings variant van het nummer Ai se eu te Pego, waarmee hij hoopt een grote après-skihit te pakken te hebben. Het past in ieder geval helemaal bij de winter. Na het miniconcert konden fans de nieuwe single laten signeren door de zanger. Bekijk hier de foto door de pdf JolingopOvervecht te downloaden.

Bedrijfsgebouw Feng Shui heeft praktische inslag

Wie bedrijfsverzamelgebouw de Goeman aan de Goeman Borgesiuslaan in Utrecht binnenstapt, voelt zich, als het goed is, meteen prettig. Het gebouw is in- gericht volgens principes van Feng Shui, een leer uit het Verre Oosten. Goede energie wordt binnengehouden, terwijl slechte buiten blijft. Een tweede Feng Shuikantoor is in de maak. Lees hier verder door de pdf fengshui te downloaden.

Rivieren Overvecht nu ook virtueel bevaarbaar

De Utrechtse wijk Overvecht telt 45 straten die vernoemd zijn naar de grote rivieren van de aarde. Deze rivierdreven prikkelden de fantasie van wijkbewoner Harm J. Schoonhoven die er op zijn website een interactieve kaart over bouwde. Wie bijvoorbeeld op de Kwangodreef klikt ziet een foto van deze rivier in Congo. Lees hier verder door de pdf InteractievekaartOvervecht te downloaden.

Bach verjaagt hangjeugd

Op station Utrecht Overvecht schalt sinds kort ‘s avonds klassieke muziek uit twee boxen. De muziek is bedoeld om de overlast van hangjongeren terug te dringen. Overvecht is het eerste station in Nederland waar deze tactiek wordt toegepast. Lees hier verder door de pdf overvecht en klassiek te downloaden.

Chinees leren in Overvecht

Het ROC-gebouw aan de Vondellaan in Utrecht verandert elke zaterdag in een Chinese school. Op zaterdag 15 oktober viert de Algemene Chinese School Utrecht haar 30-jarig bestaan met een groot feest in het Beatrix Theater. De voorbereidingen zijn in volle gang. Lees hier verder door de pdf ASCU in AD UN te lezen.

Utrecht aan de shopska

De Amsterdamsestraatweg in Utrecht huisvest vele exotische supermarktjes. Zo vind je er onder meer een Chinese supermarkt, een Slavische supermarkt, een Griekse delicatessenwinkel en sinds kort zit, ter hoogte van de Ondiep-Zuidzijde, een Bulgaarse mini-market. Lees hier verder door de pdf ADBulgaarseminimarket te downloaden.

Glijbaan Overvecht internationaal in de spotlights

Waar hebben Amerikanen het over aan de borreltafel? Er is een kans dat de glijbaan bij het Utrechts station Overvecht het onderwerp van gesprek is. Lees hier verder door de pdf ADglijbaan te downloaden.

Chinese porselein deze week nog weggehaald uit winkel in Overvecht

Het Chinese porselein dat nog steeds in een zaak in grootwinkelcentrum Overvecht is te bewonderen, zal daar niet meer verkocht worden. Volgens makelaar Van Rossum zal de eigenaar de vazen nog deze week allemaal weghalen. Lees hier verder door de pdf ChinezenAD te downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s