Voor de klas in Overvecht

In het schooljaar 2016/2017 loop ik stage op Trajectum College in Overvecht als aspirant-geschiedenisleraar. De stage is een onderdeel van de studie voor tweedegraads docent geschiedenis die ik vanaf september volg aan de Hogeschool Utrecht. Met de start van het schooljaar en de stage gaat een oude en diepe wens van mij in vervulling: toewerken naar het docentschap. Daarnaast blijf ik werken als blogger, journalist, copywriter en ondernemer achter het Overvecht Kwartet.

Verhalenverteller
Sinds mijn afstuderen als historicus in 2007 schrijf ik als journalist, blogger en copywriter verhalen. Die verhalen bestaan uit ‘eigen nieuws’ zoals de Glijbaan bij station Overvecht of een tekst in opdracht (content marketing) voor een ondernemer. Deze verhalen vertel ik graag want ik vind het leuk om kennis over te dragen. Het helpt mensen bij het maken keuzes of ze komen tot een inzicht.

Toch nog voor de klas
Al tijdens mijn studie geschiedenis voelde ik dat er een docent in mij zit. Op dat moment was ik er nog niet klaar voor. Voor een groep staan vond ik erg spannend en ik was jong. Ik wilde eerst levens- en werkervaring opdoen. In plaats van een onderwijs minor liep ik een prachtige stage bij het Europees Parlement waar. Nu, tien jaar, later ben ik er nu klaar voor.

In de afgelopen tien jaar bleef het onderwijs lonken. Zo gaf ik in mijn vrije tijd als vrijwilliger Nederlandse les aan Bulgaarse bouwvakkers. Ik gaf bijles aan scholieren uit villadorpen rondom Utrecht en ik hielp leerlingen uit Overvecht met hun huiswerk. Inmiddels ben ik gegroeid en vind ik het leuk om een praatje te houden voor een groep. Ik ben content en trots dat ik als aspirant-docentgeschiedenis aan de slag ga. Zo combineer ik mijn liefde voor verhalen, geschiedenis en overdragen van kennis. Ik leerlingen helpen hun potentieel te ontwikkelen en hen klaarstomen om als geïnformeerd burger mee te draaien in de samenleving. Prachtig toch?

Frisse blogs
Gedurende het schooljaar wil ik geregeld bloggen over mijn ervaringen voor de klas en de lessen die ik zelf volg. Als nieuwkomer in onderwijsland breng ik een frisse blik mee en ik hoop dat dit interessante, verrassende en toffe blogs over het voortgezet onderwijs, leerlingen en mijn geschiedenislessen oplevert. Het naam van mijn onderwijsblog is ‘vers voor de klas’ en staat op de Dorpspomp. Het eerste blog gaat over kennismaken. Lees het hier.