Wijkring de Gagel


Onlangs kreeg ik een uitnodiging om mee te wandelen langs de route Tigrisdreef – Nijldreef – Zambesidreef – Oranjerivierdreef – Kasaidreef. De Gemeente Utrecht heeft buurtbewoners uitgenodigd om op zaterdag 13 november mee te wandelen en suggesties te doen om de route te verbeteren. Er wordt te hard gereden volgens omwonenden en ook is het lastig om over te steken. Op een speciale website kunnen bewoners hun idee achter laten.

De stad Utrecht is ontstaan op de plek waar de Kromme Rijn zich splitst in de Vecht en de Oude Rijn. Overvecht ligt op het veengebied ten oosten van de oeverwallen van de Vecht. Door middel van weteringen zoals de Klopvaart en de Westbroekervaart werd het water uit dit gebied geloosd op de Vecht. Op deze kaart van Bernard de Roy uit 1696 is het gebied te zien waar later Overvecht werd gebouwd. (Deze tekst en afbeelding komen van het Utrechts Archief.

Over Wilde Inkt

Mijn naam is Simon de Wilde en ik ben verhalenverteller. Zoals elk mens ben ik dol op nieuwtjes en goede verhalen. Het mooie is dat elke organisatie/persoon of bedrijf, groot of klein, een uniek verhaal heeft. Ik help u dat verhaal te vertellen om uw zichtbaarheid bij potentiële klanten te vergroten. Wat is uw verhaal? Ik ben dit blog gestart met schrijven over de wijk Overvecht, waar ik nog altijd met veel plezier en trots woon. Inmiddels gaan de blogs ook over contentmarketing en verhalende journalistiek. Uiteraard blijf ik ook parels uit Overvecht publiceren. Meer weten? LinkedIn http://nl.linkedin.com/in/simondewilde Website http://wilde-inkt.nl
Dit bericht werd geplaatst in Overvecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s